Catatan Hidup Seorang Aku

Wednesday, July 20, 2005

Kuasa Allah

FWD MSG
+++++++++
Subject: Fw: apa ada di Kampung Kota Lama, Kuala Kangsar, Perak???

"Demi langit yang mengandungi hujan ... dan bumi yang mempunyai tumbuh tumbuhan ... sungguh (Al Quran) itu benar-benar pemisah di antara yang hak dan yang batil ... dan Al Quran itu bukanlah senda gurauan".Surah At Tariq 86: 11 - 13)

Subject: FW: Tulisan al-Quran hilang dari naskahnya........
salah satu tanda hari akhiratMalam tadi dalam rancangan Misteri Nusantara yang sempat saya rakam, antara paparannya adalah lenyapnya tulisan al-Quran dari naskahnya yang berlaku baru2 ini di sebuah kampung di Kuala Kangsar, Perak. Wartawan Misteri Nusantara Shahnun Hanif Suhaimi yang mendapat panggilan seorang lelaki di Kampung Kota Lama, Kuala Kangsar, Perak telah bergegas ke lokasi menemui pemilik al-Quran iaitu seorang guru agama yang merasa pelik dan hairan apabila mendapati 4 pages dalam naskah al-Qurannya yang dimiliki selama 40 tahun hilang tulisannya begitu sahaja, sedangkan dia menggunakannya hampir setiap harikhususnya ketika mengajar anak2 muridnya mengaji.

Berdasarkan hadis Sahih Bukhari dan Muslim, antara tanda2 Kiamat ialah apabila al-Quran diangkat ke langit.Penduduk kampung mengaitkan kejadian aneh ini dengan tanda2 Kiamat tetapi sejauh mana kebenarannya masih menjadi tanda tanya.

Hajah Khatijah seorang guru agama berusia 74 tahun telah menggunakannaskah al-Quran ini 40 tahun lamanya. Ia diterima sebagai barangan pusaka ibu saudaranya yang mewasiatkan agar selalu membacanya.Kejadian ini disedari ketika Hajah Khatijah membaca al-Quran selepassembahyang Isyak dan apabila sampai ke juzuk 13 dia mendapati tulisannya telah lenyap walaupun sebelum ini tulisan ini ada.Menurutnya yang telah khatam membaca naskah al-Quran ini lebih 40 kali tidak pernah melihat adanya helaian kosong atau misprint. Katanya jika ia disebabkan oleh tindak balas kimia, mengapa hanya 4 helai sahaja yang hilang dan tidak di muka surat lain. Naskah ini juga menurutnya disimpandengan baik tidak terkena air atau bahan kimia.Kehilangan ayat dalam naskah al-Quran ini membabitkan ayat dalam surah Ibrahim dan surah al-Hijr.Naskah al-Quran lama ini yang dicetak oleh Sulaiman Press di 85, Lebuh Acheh, Penang, tidak lagi dijual.

Wartawan Shahnun Hanif Suhaimi yang melihat lebih dekat naskah tersebut mendapati tiada kesan ianya dipadam atau kemungkinan helaiannya ditukar.Walau apa pun yang berlaku hanya Allah sahaja yang tahu dan Allah maha berkuasa ke atas segala sesuatu.

Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
+++++++++
Assalamualaikum wrt wbt,

Ketika dalam perjalanan dari Kuala Trengganu ke Kuantan, sekitar Cherating Sabtu 4 Jun 2005 5:15 petang, anak-anak saya dibelakang menjerit warna hijau kat awan. Mulanya saya tak ambil kisah, tapi mereka semakin bersorak. Lalu saya berhentikan kenderaan dan melihat bermula dari satu garisan hijau, selepas itu menjadi satu bulatan yang warna warni (warna pelangi). SubhanAllah, begitu cantik warna-warna yang berlingkar disekitar awan. Walaupun ianya fenomena semulajadi, tetapi ianya menunjukkan betapa hebatnya ciptaan Allah, yang mewarnai langit hanya dengan sekumpulan awan dan pancaran matahari.

Dilampirkan ialah antara gambar yang diambil ( pandangan mata adalah lebih cantik dari foto ini)
Image hosted by Photobucket.com
Image hosted by Photobucket.com
posted by Mirip at 11:42 AM

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home