Catatan Hidup Seorang Aku

Monday, July 25, 2005

sehari di hari cuti

Ahad 24/7
Ke Tmn Agro Putrajaya- Nak makan buah - bayar 8rm (dewasa) bleh makan buah salak, pulasan, rambutan, durian, manggis, duku-makan sepuas-puasnya.(tahu dr newspaper)
2.30 pm bertolak dr rumah
3.30 pm sampai
3.45 pm masuk

sekali bleh masuk free je sbb tinggal buah durian n buah duku je,, yg lain dah kena balun kat org2 terawal.. heheh.. nasib lah kan.. sape suruh dtg lambat..
rupanya pak cik guard tu kata sambutan di luar dugaan .. patut la dah habis tiket...

sempat la makan 3-4 biji jugak buah durian..tp cik abe tak mo mkn dah sbb ramai sgt org, pastuh nak kena beratur (emm nasib badan lagi le cik abe tak suka beratur n tmpt ramai org)...
4.15 pm keluar dr "sarang"
round2 skit,

tgk pertunjukan fesyen.. tp tak leh tgk sbb nak tergelak kat model2 yg klakar. bg aku le. kalopun bukan bg org lain.. nak minum lai ci kang tp ada org tak nak plak..

4.30 pm. singgah alamanda
6.15 pm menuju masjid putrajaya -- sadis pemandangan kat situ, dah jd tmpt pelancongan. bukan dah jadi tmpt beribadat sgt.. budak2 motor rambut merah pon melepak relax2 je kat depan tu.. tak masuk yg berpelukan lagi.. itulah harga yg perlu dibayar kalau sesatu tmpt ibadah dah jadi tempat pelancongan.. teringat perkara yg sama berlaku pd MASJID BIRU di TURKI.

7.00 pm. keluar dr masjid. tak pasang plak ngaji ke apa ke macm masjid2 lain.. Org mmg penuh berkeliaran kawasan tu. Bertolak balik

7.30 pm. Singgah masjid hulu klang. Dah lama tak singgah sana.. Masjid yg best bacaan quran esp waktu solat terawikh..

8.30 pm. Isi perut la plak.. lapar.

9.30 pm. arrive home. Relax2, baca paper. Ya dah tidur awal . penat la tuh.

11.30 pm. zzzzzz
posted by Mirip at 11:41 AM

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home