Catatan Hidup Seorang Aku

Wednesday, August 03, 2005

warkah utk Ya

Ya, Umi kan sedih ni ari ni. Sedih sbb yg sama la mcm umi dok selalu sedih tu. Selagi umi kat sini mcm ni la umi. Sedih je manjang.. ehehhe ..sian kat umi kan.

Umi kekadang tak kisah umi kena buat keja org lain. Sbb umi tak suka jugak kalau umi tak de keja. Dok diam je. Tp kan bila jadi cenggini umi sedih la.. sbbnya kalau ada problem je ke, sesedap rasa je ckp kat umi mcm tu. Abis tu selama ni kalau tak de masalah, diam je dia..kalau 10 hari tak de masalah, 1 hari ada masalah, kecohnya bukan main lagi. Abis tu yg 10 hari tu tak nak plak diambik kira?

Kalo nak dipikir2, mmg umi sedih gila la ni. Tp sbb umi pk ala kat mana2 pun agaknya sama je.. org mmg suka mengarah dan menyalahkan org lain.

Semalam, umi dah pun laser sorang user umi yg suka sgt membebel. Sebelum ni suka sgt dia membebel. Orang lain tak de la plak membebel mcm dia nih. Dah setahun lebih umi deal ngan dia. Sampaikan dah mmg cam suara dia even dia tak kenalkan diri sendiri.
Sbb semalam dia suka2 hati dia je ckp lepas, umi pun dah geram sgt. Lepas tu je umi tunggu ada tak dia hantar dokumen yg dia mintak umi tambahkan dlm dbase tu kan. Tunggu punya tunggu, tak hantar2 jugak, umi pun tulis la ayat pedas skit kat dia…sbb dia suka hati je ckp kalau hantar kat umi, bila nak siap. Dah tu, tak hantar, mana nak siap kan?

Org mcm ni kan Ya, selagi tak bertemu buku ngan ruas, mmg sedap la dia.. ha semalam umi dah pesan cakap jgn main lepas je ye.. tgk la lain kali, dia membebel lagi ke tak? Bebelan dia tu kan sakit telinga umi ni Ya tau.. org lain pun ada problem gak tp tak de la membebel panjang mcm dia.. kalau makin lama umi letak tepon tu kat telinga umi mmg lama2 bleh jadi sakit telinga umi, panas jadi telinga umi ni. Jadi solution dia, umi pegang je gagang tepon tu tp letak jauh dr telinga.. hahahhaha bebellah dia sorang2…
Kalau umi ckp pun benda2 tu di luar kawalan umi pun, dia bukan nak berhenti membebel…

Tp tu lah umi ni tak suka sbrnnya ckp mcm tu ngan org. umi rasa bersalah. Semalam umi dok teringat2 plak kelaseran umi ni.. tp tulah umi pk, biarlah.. sbb dah setahun lebih umi bleh sabar ngan dia. Semalam mmg tak sabar dah le.. lantak dia la nak menyampah kat umi pun. Yg oenting umi nak sedarkan dia.. dan lagi satu kalau dia ada problem, org lain pun ada prob jugak…

Mcm ni lah Ya keja ngan org. Ya nanti, better jgn keja mcm umi ni la. (tp kalo tak keja ngan org, nak keja ngan robot?).. bukan mcm tu maksud umi. Nanti may b Ya boleh ceburi bidang lain. Tak payah lah ceburi bidang umi ngan abah ni lagi. Cukup2 la kami je ceburi bidang ni…

Oklah Ya, babai.. nanti umi sambung lagi bila umi rasa bengang sgt2 ye…
posted by Mirip at 12:31 PM

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home