Catatan Hidup Seorang Aku

Friday, October 15, 2004

Part time job

Semalam, aku berjaya siapkan assignment sesorang. Hamba Allah itu offer aku RM100 utk siapkan assignment dia. Memula dia cakap kat aku just translate je from BM to BI. Tp masa dia bg point kat aku tu aku tgk point aje. Lastly aku buat semua terus ..hehehhe but based on point yg dia kasi la..

Walaupun sedikit penat, tp aku suka sbb aku dapat RM100 utk satu assignment. Dia dah bayar deposit RM50. RM50 lagi tunggu hujung bulan. Aku tak kisah, syukur dapat gak parttime job.. heheh

Dia kata dia ada lagi 2 assignment yg perlu disiapkan..Kalau dia offer lagik, dan kalau aku ada masa, bolehlah aku buat lagi. tp kalau tak sempat.. baik le aku tolak awal2 sbb aku nak keja aku cukup pointnya , biar dia dapat markah tinggi. Aku tak nak aku buat assignment dia, dia dapat markah rendah plak.. hehhehe

Papepun aku suka buat, sbb sambil buat aku dapat ilmu.

aku juga sudah ada bisnes sendiri sekrang. walaupun kecil, aku suka,,,
yg penting dlm hidup ini, ko suka ngan keja kau ..itu saje..
aku akui keja aku yg skrg ni mmg gaji dah ok, tp dari segi kepuasan tu aku tak de.. kekekek tp sbb dah keja..kena buat betul2...sampai kawan aku kata aku ni workaholic..

sbnrnya aku tak de la workaholic kawan2.. cumanya aku kalau dah minat sesuatu aku akan usahakan juga semampuku.

so kengkawan, sape2 rasa nak buat duit (tp tak de la dtg bergolek yer) boleh klik kat TEPI KANAN ni yer.. Yg ada perkataan NAK DUIT????
nanti register kat situ ye...:)

Salam manis dari aku yg manis...ekekkeke(jgn marah saje je)
-Aku yg tetap aku-

p/s: Selamat menyambut ramadhan al Mubarak.

posted by Mirip at 1:37 PM

6 Comments:

KALAU SAYA ADA ASSINGMENT SUH AWAK BUAT, AWAK NAK TAK?
HARGA KITA RUNDING DULU, BOLEH?

4:19 PM  

OK,,, insyaAllah kena tgk dulu apa benda assignment tu.. -- CIK MIRIP

10:28 AM  

boleh bagi no talifon tak? Urgent nih..

11:22 AM  

u can give your email. i contact u tru emel ASAP.- CIK MIRIP

11:23 AM  

kalau u bagi no phone senang sikit kita nak cakap. Boleh..?

12:07 PM  

oklah...kalau u nak contact pls email kat ezzwan@tm.com.my

pls..ASAP..TQSM

12:23 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home