Catatan Hidup Seorang Aku

Wednesday, March 01, 2006

Mengapa???

Hari ni umi jiwang karatz..

MENGAPA IKLIM
kemana menghilang sentuhan kemesraan semalam
mengapa terpadam lukisan kenangan masa silam
kemana kilauan pancawarna bintang gemerlapan
mengapa terkenang seraut wajah berseri rembulan

dimana tandanya kesetiaan nan teman
dimana sandaran kasih sayang cinta kerapuhan
kenapa saudara sering menghurai jalinan wajah
dimana mereka disaat jiwaku kian melarat

kini kukenal ertinya cinta aaaa
hanya panorama dunia yg fana
kini kukenal erti binasa
bakal melanda segala yg mekar dijiwa

real player rosak,lagu habis sampai sinijadi,tak bolehlah umi sambung karat umi
sampai sini jelah ye..hohohoh

SALEEM IKLIM
yg ni je satu2nya artis yg duit aku habis sbb beli kaset dia.masa tu thn 1997 kot..lawak2..sblm ni aku tak pernah beli kaset tp sbb aku minat sgt ngn iklim..terbang duit aku RM18 masa tu..siap beli yg ORI lagi plak tu..siap masuk pertandingan reka cogankata..aduuhh la kalo diingat mahu tergelak besar...skrg pun aku dah sengih sorang2..budak2 rumah no 4 taman dahlia taula aku minat saleem ingat lagi cogankata aku kerana ...DIA BERSUARA EMAS..

bila ingat budak2 rumah no 4,aku ingat lagi apasal tah diorang panggil aku DINO..yg ni si afza lah aku rasa start kot,..atau si Liza. sbb aku DINOSOUR kot..last2 jadi DINO.. hehehe.. tu zaman muda.. zaman kanak2 ribena kot..tp zaman tu mengajar aku something..
lupakan pasal dino,lupakan pasal saleem..
****
bila aku geram
aku tulis blogbila aku bengang
aku tulis blog
bila aku rasa nak tumbuk je org (tp tak leh tumbuk)
aku tulis blog
bila aku hepi(aku tak tulis blog sgt...)

blog adalah expressi kemarahan aku pd dunia
pada org,pd benda yg aku menyampah
pd org2 yg aku rasa tak adilpd benda2,o yg aku rasa kenapa mcm tu..

dan juga bila aku rasa ada something yg perlu aku tinggalkan
bilamana aku dah tak de
benda tu masih mengalir aku dapat pahala
aku rasa tak ada cara lain setakat ni...dgn cara aku pastekan serba sedikit ilmu/fwd msg yg aku dpt dlm blog ni utk sama2 buat,sama2 dpt pengajaran.

tamat waktu kau merapu dlm blog dunia kau sendiri.TAMAT.Time for tunaikan tanggungjawab.SOLAT dulu bebe...
posted by Mirip at 1:44 PM

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home