Catatan Hidup Seorang Aku

Tuesday, December 27, 2005

ShyGirl Vs SportMan = Ya+Ustaz

I am a very shy person actually. Especially for those that I didn’t too close. I hate speaking in front, I don’t want to talk so much. But when in my colleagues, I don’t mind – will speaking , chatting – as usual, same like other person too.

But, nowadays, it seems that my nature of works made me have to speak, coordinate meeting, and lot’s of time I have to teaching some of them. Looks like I feel better nowadays. Yeah.. but u people still don’t know that actually I am an introvert person… yeaah I admit it…what am I talking about today? Emm

Sometimes I always feeling that I have no guts to say something that I want to say, sometime it just flew like that. Just because of my negative (this shy girl is still shy sometime, no matter how long she have been working…sometimes la.. hehehe, I mean I didn’t shy when I am working but when I met someone I don’t know, I will keep quiet)

Remember this situation made me laugh. U know, when u pregnant, 1 month or 2 months, have a morning sickness, wore green baju kurung, waiting putra LRT, then a group of mamat punk come from nowhere and disturb u. alamakk..Sama2 masuk LRT.Sblm tu depa kata apa tah kat aku, tah, telinga tak dgr…
Dah masuk,Me, as usual do nothing,,,hanya buat selamba n pandang luar,..
Conversation in Kelate OK.
Mamat punk rambut cacak : “eeii kemah nye dia pege tie tu, tok terbalik ek tie tu”(kemasnya dia pegang tiang tu,tak terbalik eh tiang tu)
Mamat punk rambut cacak2: “dio ore melako ni” (dia org melaka ni)
Bla bla blaaa…..
Bila nak keluar tren, mahu je mulut aku ni ckp..
“abg2 mamat punk, kalu yo pun mari KL, jange lah wat malu ore kelate”- ,(abg ke tah le) ..aku mmg nak ckp mcm tu spy diorang tahu yg aku sebnrnya faham apa yg diorang dok ckp kat aku tu, tp saje je aku buat2 tak paham.. tp sbb aku ni pemalu orgnya, tak terkuasa aku nak ckp mcm tu walaupun sbnrnya boleh.. sbbnya muka diorang pun aku tak pandang,, aku nak sangat ckp mcm tu at least diorang sedar skit.. at least jgnlah burukkan nama negeri kelantan dgn perangai hu ha hu ha diorang dlm tren ..moga2 abg2 punk tu tak kacau org lagi lain kali,…..(eleh nak ckp mcm tu konon, nak pandang muka diorang pun ko segan .. :))

Cuti 3 hari, main dgn ustaz,..ari ni sian dia kena tinggal..takpelah umi kan kena gi work..
Syukur sgt dgn apa yg aku ada hari ni. Walaupun semua ni Allah bg pinjam je, tp tak de kata lain yg boleh ckp selain syukur dgn semua ni.

Ya tak mo balik KL dah.. huhu anak umi sorang ni.. mentang2 best dok kat rumah tok, tak mo balik KL ya,. Tak pe tak pe, umi bg can sampai 10/1.. lepas tu umi usung ya balik jugak,.,…:)
posted by Mirip at 9:00 AM

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home