Catatan Hidup Seorang Aku

Monday, July 24, 2006

ayat pelindung diri

FWD MSG-ayat in doc attachment but i will find ways to paste here

Assalammualikum wbt
Bagi parents yang dah ada anak perempuan, amalkan lah doa ini supayadipelihara Alllah, dan juga pass to your isteri/ kakak/ adik/ mak/ anaksedara dan sewaktu dengannya. demi kebaikan semua, pls pass this to all ur muslim lady friends andfamily.Utk melindungi diri kita dan org yg kita sayangi....Kita tak tau kekadang org yg berada disamping kita nie baik ke tak... Jadi elok le jadikan ia amalan kita...

Ladies,In light of all the rape cases which occurs on a daily basis, we need allthe protection we can get. This was forwarded to me by my colleague.Doa tersebut dibaca oleh Siti Sarah semasa zaman Nabi Ibrahim. Siti Sarah membaca doa tersebut ketika berkali-kali cuba dirogol olehRaja yang zalim ketika itu.

Menurut Ustaz (dalam kuliyyahnya), doatersebutboleh diamalkan untuk mendapat perlindungan dari dianiaya oleh orang kafir.Makna Doa tersebut adalah seperti berikut:-Ya Allah, kalaulah engkau mengetahui (sememangnya Allah MahaMengetahui),bahawa aku beriman dengan Mu dan rasul Mu. Aku memelihara kehormatankuhanya untuk suamiku. Janganlah aku menjadi mangsa orang-orang kafir.Wallahua'llam

AssalamualaikumJika anda peminat setia Radio 97.2 fm, tentu telah mendengar sirikuliyyahharian yang disediakan oleh stesyen radio tersebut dari jam 6.45 pagi-7.00pagi.Tentunya dah ramai yang kenal dengan Ustaz Wan Sohor Bani Leman yang pernah datang memberi ceramah sempena forum maulidur rasul di MAICO baru-baru ini.Berikut adalah doa yang beliau bacakan untuk kita amalkan untuk diri dan anak-anak (yang ada anak-anak perempuan). Insyaallah kita dan anak-anakakan terhindar dari menjadi mangsa ROGOL !! jangan ketawa, jangan ingat jika ada diantara anda adalah mak-mak orang, nenek yang 74 tahun pun baru dirogol 2-3 hari ini. So, moga ilmu ini dapat dimanfaatkan untuk kitadanketurunan kita.* Untuk pengetahuan, saya telahpun mengesahkan petikan ayat tersebutdengan Ustaz Wan Sohor Bani Leman sendiri melalui fax dari beliau pagiini (11.6.2004). Kalau nak yang original (beserta tulisan tangan original beliau, bagi no faxs anda, nanti saya faxs kan)Boleh bagi kepada kekawan yang tak da email.
posted by Mirip at 2:19 PM

3 Comments:

ape ayatnyer?
email kat kite yek
miz_heaven@yahoo.com

11:31 PM  

wanieshah1984@gmail.com

2:01 PM  

Nanti saya akan scan n pastekan. Sorry tak perasan msg kawan2 semua.- Cik Mirip

10:54 AM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home