Catatan Hidup Seorang Aku

Wednesday, April 12, 2006

holiday

9 hb-SUNDAY-suka tgk anak umi main kolam kat PD.budak-budak lain ada pelampung.Ya tak de.lepas tu ya nak buat mcm budak2 lain.muka dah masuk dlm air.cepat2 umi pergi angkat ya.habis basah seluar jeans umi.huhuhu...lepastu baru lah umi mintak abah belikan ya pelampung.5RM.OKlah.utk ya guna..umi dah lenguh tunggu ya.ajak ya jalan-jalan plak. umi sebenarnya nak beli baju-baju yang bergantung kat kedai-kedai tu. tapi alahai mahal la plak.. emm sayang plak umi. rasanya boleh je kalau umi mintak kurang.tp tak de mood plak umi nak menawar harga.. biasala tempat2 macam tu pekedai letak harga tinggi lepas tu pandai-pandai la pembeli tawar menawar, ada satu kedai tu dia letak harga seluar tu rm30.tp lelama bila umi tanya berapa dia boleh beri pada umi sbb umi ni tak pandai sgt tawar menawar, last2 dia kata 15rm. mak aii setengah harga turun. tp sbb bukan umi nak sgt yg tu umi tanya sekali lalu je.tak jadi lah umi beli.sian jugak akak ngan abg tu mesti bengang ngan umi sbb tanya harga tp tak nak beli..dia siap turunkan harga sampai separuh lagi..tp umi lagi kesian kalau beli.. kekek.. kedekutnya umi nih.. emm bukan apa hold dulu beli-beli yang tu selagi yang giant umi ni tak solved...

10hb-MONDAY-umi bagn 5.30 sbb ustaz bangun awal sgt.. aduhh tak bolehlah umi bermalas-malasan.cuti cuti malaysia. sbb ustaz dan umi tgh sembang-sembang. Ya pun bangun. jadilah kita bertiga yang nak tido tapi tak boleh tido.. kesian kat kita kan ya.. emm tak pelah agaknya adik tak leh tido sebab sejuk sgt kot.. umi lupa nak tutup aircond.Dah subuh mata umi jadi ngantuk.umi nak pasang tv, tah apasalah plak tv tak mo nyala..last-last sbb ya dah bising nak mandi air kolam.kul 9lebih cam tu, kita turun.isi perut dulu.umi dah agak dah, ni mesti kena 10rm ni..nasik lemak 2, nescafe panas 1,milo panas 1. tp sbb memasing malas naik keta cari makan kat luar(duit minyak kan dah naik.. heheh),makan ajelah kat dalam pun. nasik lemak dia memang sedap. ya makan kemain banyak.mana umi nak masuk mulut umi lagi, mulut adik lagi, mulut ya lagi..hehe tapi ikan bilis dia skit sangat la...lepas makan, terus pergi kolam.kali ni giliran umi plak pegang adik.Ya mandi.tp sbb ya sorang je girl.budak lain semua boy..tahu ajelah budak-budak laki main, mandi..ganas skit...gedebum gedebam air terpercik..hihih tapi anak umi tak kisah kat orang. dia main aje..takpelah nanti kita datang ramai-ramai lagi ngan che su naa...

11.00++bertolak balik.. singgah saujana puchong tgk baby kawan umi.

Development of my boy
7 months 3 weeks- angkat punggung tolak-tolak belakang.nak belajar merangkak

Today
umi impressed sbb ya dah tak nangis masa pergi school.senang je umi bawak ke school.petang nanti umi beli kat ya jam ye..mlm ni kan pasar malam.macam nilah baru anak umi...good girl :)
posted by Mirip at 3:11 PM

0 Comments:

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home